Dannemann, som er den eneste forfatteren på artikkelen, så på sammendragsstatistikken for 40 sykdomsgenomfattende foreningsstudier.
En forsker ved University of Tartu i Estland har nå knyttet leddgikt til våre gamle menneskelige slektninger, neandertalerne.
Ifølge forskningen hans er en annen sykdom som ser ut til å være knyttet til neandertalert DNA i både europeiske og asiatiske populasjoner prostatakreft.

Studien fant at islendinger har arvet 3,3 prosent av deres DNA fra Denisovans – en utdødd art av gammelt menneske – sammen med Neanderthal -påvirkningen.
Gamle mennesker migrerte ut av Afrika for mer enn 60 000 år siden, hvoretter de blandet seg og avlet med neandertalere.
Forskere ved Aarhus Universitet i Danmark har for eksempel undersøkt genomene til mer enn 27 000 islendinger for uregelmessigheter og rariteter.

Forskeren hevder også å ha funnet en overproportjonell effekt av neandertalert DNA på type 2 diabetes i asiatiske populasjoner.
Følgelig kommer neandertalert DNA fortsatt til syne i menneskets – Homo sapiens – genom.
Men forskerne sa at de ikke fant noen signifikante sammenhenger mellom arkaisk DNA og autoimmune sykdommer som Lupus eller Crohns.

I motsetning til revmatoid artritt sa imidlertid Dannemann at genvarianten kan tilby en eller annen form for beskyttelse og redusere risikoen for å utvikle denne typen kreft.
liverpool drakt Ifølge noen estimater har europeere og asiater arvet mellom en og to prosent av genomene deres fra neandertalere.
Dataene, som ble levert av Biobank Japan Project, dekket om lag 212 000 individer.

Og ifølge Michael Dannemann, Senior Research Fellow for Evolutionary and Population Genomics, kan dette arkaiske DNAet være knyttet til autoimmune sykdommer som revmatoid artritt, samt prostatakreft og diabetes type 2.
I stedet argumenterte de for at effekten av neandertalert DNA er ubetydelig fordi de fleste genomene våre er moderne DNA. Brasil Ny Drakt

I et annet tilfelle kan menn og kvinner med to andre varianter være kortere og ha raskere koagulasjonsblod.
Menn med en slik variant er for eksempel litt mindre sannsynlig å utvikle prostatakreft.

###